FAQ

Vraag:  Wie zijn jullie?

Antwoord: Easybidz is onderdeel van Diederik Shirts veilingen (DSveilingen.nl). Die site is in het leven geroepen om de overtollige voorraden van Diederik Shirts en Marineshirts een extra kans te geven.

Vraag: Waarom een veilingsite?, er zijn er al zoveel.

Antwoord:  Het idee ontstond toen er vanuit hier geboden werd op een bekende veilingsite, diverse biedingen werden er gedaan en de bevestigingsmail kwam al snel in het postvak. Nog geen 10 seconden erna kwam van dezelfde kavels een mail dat iemand overboden had, met alle mails op dezelfde tijd. Dit kon nooit goed zijn!, omdat de kavels verspreid stonden over diverse pagina’s van de veiling.

Na enig onderzoek naar veilingsoftware en na nog enkele malen een bieding uitgebracht te hebben, met precies hetzelfde effect als boven beschreven, kon al snel de conclusie worden getrokken dat er gebruik werd gemaakt van zg. bid bots. (software biedt mee om een hoger bedrag te behalen en ervoor te zorgen dat de klant hoger gaat bieden) Niet verboden, maar niet eerlijk.

Vraag: Komen er extra kosten bij de gewonnen kavels?

Antwoord: Nee, er zijn, buiten de standaard verzendkosten van €. 7,65, geen extra kosten.

Vraag: Ben ik verplicht om gewonnen kavels af te nemen?

Antwoord: Ja, anders heeft het ook geen nut om ergens op te bieden.

Vraag: Ik ben de hoogste bieder en heb de veiling niet gewonnen, hoe dat zo?

Antwoord: Iedere veiling werkt met een zogenaamde reserveprijs, dat is het minimale bedrag wat de kavel op moet brengen. Is het reservebedrag niet behaald, dan wordt het kavel weer ter veiling aangeboden. Bij het kavel is te zien of de reserveprijs al behaald is. Klik op het kavel en dan onder de grote countdown op “meer details”!

Vraag: Ik zie ook andere kavels, welke niets met textiel te maken hebben, waarom?

Antwoord: Dat klopt. Met een ander bedrijf koopt Diederik Shirts diverse restpartijen op uit bv faillissementen, om deze via deze veilingsite weer aan de man te brengen.

Vraag: Heb ik garantie op mijn gewonnen kavels?

Antwoord: Nee, bij iedere kavel staat een duidelijke omschrijving en bv elektrische apparatuur wordt eerst op een correcte werking getest.

Vraag: Waar kan ik zien wat ik gewonnen heb of waar ik op heb geboden?

Antwoord: Bij iedere veiling, waar op is geboden, staat een groene balk boven de afbeelding met de vermelding of je de hoogste bieder bent. In de map “mijn account” zie je onder  “veilingen” een overzicht van de biedingen, gewonnen veilingen, overboden veilingen en volglijst.

Vraag: Hoe gaan jullie om met mijn informatie?

Antwoord:

Online worden er van u absoluut geen gegevens opgeslagen.

Alle door u ingevulde data komt per e-mail bij ons binnen, waarna het op de factuur verwerkt wordt.

Deze facturen, met uw gegevens, staan digitaal op een losse computer (software van Stark Texel) en op een papieren versie van de factuur.

Bovengenoemde opslag is een vereiste van de Belastingdienst. (De facturen moeten 7 jaar bewaard worden, zie link)

https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/administratie_bijhouden/facturen_maken/uw_facturen_bewaren

Verder zal de door u gegeven informatie gebruikt worden om uw bestelling te kunnen versturen.

Uw informatie wordt op geen enkele manier met derden gedeeld!